Omarm jouw unieke eigenschappen.

 Ik weet dat niet iedereen mij evenveel zal waarderen, dat sommige mensen soms gek worden van mijn hoeveelheid energie en dat ik soms best veel praat.

Wanneer ik een ruimte binnenkom, is het vaak al duidelijk. Ik steek mijn mening ook nog eens niet onder stoelen of banken.

Wanneer ik aan het trainen ben, dan krijg je ook regelmatig feedback te horen, die niet altijd even leuk is om te horen.

Maar gelukkig weet ik ook dat hier mijn krachten liggen. Veel mensen waarderen de energie die ik breng, genieten van de levendige gesprekken en begrijpen dat mijn feedback zorgt voor ontwikkeling en dat mijn mening kan bijdragen aan nieuwe inzichten.

In het verleden had ik hier best wat moeite mee. Ik kreeg regelmatig feedback over mijn energie en dat ik maar rustiger moest doen. Nu ben ik op een punt beland waar ik besef dat het omarmen van deze eigenschappen mij juist enorm veel oplevert. Af en toe temper ik mijn energie, zonder dat ik niet meer mezelf kan zijn.

Tijdens trainingen is dit altijd een veelbesproken onderwerp:

“Maar ik wil mezelf niet veranderen.”

Nee, dat hoef je ook niet te doen. Liever niet zelfs. We kijken samen naar jouw unieke talenten, sterke punten en naar gebieden waar je dingen kunt aanpassen en hoe je iets op een andere manier kunt benaderen, terwijl je nog steeds trouw blijft aan jezelf.

Nu vraag ik jou: Welke eigenschappen bezit jij waarvan je weet dat ze niet altijd gewaardeerd worden, maar waarvan JIJ diep van binnen weet dat ze jou enorm veel waarde bieden?