De handdoek in de ring gooien

Deze term komt uit de bokswereld: “De trainer gooit de handdoek in de ring, wanneer hij ziet dat zijn bokser niet meer verder kan en de wedstrijd moet staken”.

Wanneer ik in het begin van mijn ondernemerschap een handdoek was geweest, had ik heel vaak in die ring kunnen liggen. Maar gelukkig was ik geen handdoek, alhoewel ik er regelmatig tegen aan zat.

Wat was het soms lastig, geen vooruitzicht op nieuwe opdrachten, soms een paar maanden zelfs helemaal geen opdrachten.

Gelukkig komt dan de bokser in mij naar boven (mede door mijn papa dat ik die in mij heb) die door vecht en tegen de trainer zegt: nee wacht nog maar even met die handdoek.

Op zoek gaan naar andere mogelijkheden, out of the box denken, vragen om hulp, sparren met andere ondernemers, gewoon even naar buiten gaan voor een wandeling en mijn hoofd leeg maken. Continue ging ik door. Ook als ik het eigenlijk even niet meer wist. Gelukkig maar, want hierdoor sta ik nu waar ik sta en mag ik nog steeds ondernemen. Iets waar ik oprecht gelukkig van word.

Hoe zorg jij ervoor dat je de handdoek niet in de ring gooit?

Wat drijft jou om iedere keer weer te proberen ergens een succes van te maken?