Jezelf blijven

Ik weet dat niet iedereen mij evenveel zal waarderen, dat sommige mensen soms gek worden van mijn hoeveelheid energie, of dat ik soms toch best veel praat.

Dat wanneer ik binnenkom, dat je dat vaak ook wel weet. Ik steek mijn mening ook nog eens niet onder stoelen of banken en wanneer ik aan het trainen ben, dan krijg je ook regelmatig nog eens feedback te horen, die niet altijd even leuk is om te horen.

Maar ik weet gelukkig ook dat hier mijn krachten liggen, dat veel mensen het wel waarderen dat ik energie breng, dat ik gezellig kan kletsen, dat mijn feedback juist zorgt voor ontwikkeling en dat mijn mening kan bijdragen aan nieuwe inzichten.

In het verleden had ik het hier best lastig mee. Ik kreeg regelmatig feedback over die energie, en dat ik maar rustiger moest doen.

Nu ben ik gelukkig op het punt dat ik weet dat het mij juist heel veel brengt en dat ik heel soms mijn energie even wat temper, zonder dat ik niet meer mezelf kan blijven.

In trainingen is dit ook altijd een veel besproken onderwerp: ja maar ik ga mijzelf niet veranderen.

O nee, dit hoeft ook niet, liever niet zelfs.

We kijken samen naar waar jouw talenten liggen, jouw krachten en naar waar je eventueel iets kunt temperen en het net op een andere manier kunt doen, zonder dat je niet meer jezelf kunt zijn.

Waar liggen jouw eigenschappen waarvan je weet dat ze niet altijd gewaardeerd worden, maar waarvan JIJ weet dat ze jou juist heel veel brengen?