Oefenen, oefenen, oefenen

Ik ben sinds kort weer begonnen met tennis, wat heerlijk om te doen. En ik heb een dijk van een trainster, wat is zij goed (en ik als trainer kijk dan ook weer met mijn didactisch oog naar wat ze doet en ook dat doet zij geweldig)

Tijdens de lessen legt zij zaken zo goed uit, ook het theoretische en technische gedeelte erachter.

Dan wil je het gaan toepassen in de praktijk of tijdens een wedstrijd en ja, dan lukt het weer niet gelijk, terwijl het toch zo duidelijk is wat je moet doen.

En dan heb ik nog mijn eigen mindf*ck wanneer het gaat om het spelen van wedsstrijden, dan wil ik zo graag winnen (ja kan er ook niets aan doen, beetje competitief ingesteld ofzo ๐Ÿ˜Š) dat ik dus voorzichtig ga spelen en gewoon verlies omdat ik niet doorsla en doe wat mij geleerd is.

De enige manier om dit onder de knie te krijgen (het spel en de mindset) is oefenen, oefenen, oefenen, zoveel mogelijk vlieguren te maken.

En dit is dus ook wat ik altijd zeg tegen mijn cursisten, ga het doen, in de praktijk, ga de mist in, pas het aan en ontwikkel het al doende.

Rome is ook niet in 1 dag gebouwd, geef je zelf wat tijd en blijft het gewoon doen.