Doe jij waar je echt blij van wordt?

Deze vraag is ook voor mij bepalend geweest voor het ontstaan van Salescom Solutions.

Ik werd al heel blij van trainen, resultaten behalen en mensen mogen helpen in hun ontwikkeling en toen ik voor mezelf begon heb ik hier zelfs een basis van gemaakt: Ik ga alleen trajecten doen waar ik ook echt energie van krijg.

Nu weet ik dat ik deze luxe heb, omdat ik geen manager heb, niemand die tegen mij zegt: je zult het toch moeten doen , maar dan nog; in mijn trajecten kijk ik ook altijd naar het feit of medewerkers wel echt goed op hun plek zitten, naar hoe goed alles is geregeld. En dus ook naar: wat zou er intern kunnen veranderen, waardoor nog meer medewerkers echt blij worden van wat zij doen.

Hoe vaak kijk jij als manager naar deze stelling. Worden jouw medewerkers echt blij van wat ze doen?