Zeg eens wat vaker NEE tegen jouw relaties.

Zeg eens wat vaker NEE tegen jouw relaties.

Maak niet zomaar klakkeloos offertes!

Onderzoek goed of het wel zin heeft om een offerte te maken. Onderzoek ook of je deze relatie wel WILT helpen? OF ik deze relatie wel WIL helpen?? Ja het is niet altijd even handig om iedere relatie altijd te helpen, ik leg je uit wat ik bedoel.

Laatst was ik in gesprek met een prospect die graag met mij wilde samenwerken. Echter, al tijdens het salesgesprek merkte ik dat dit nu niet het juiste moment was, dat zij eerst met de interne processen aan de slag moesten.

Dus ik gaf aan dat wij NU NIET zouden gaan samenwerken en dat ik hier later graag een keer voor terug zou komen. Hij keek mij aan alsof hij water zag branden. Wanneer ik hem het trainingstraject wel had verkocht, dan zou ik waarschijnlijk een ontevreden klant hebben gehad. Ik zou nooit het maximale rendement hebben behaald.

En nu komt het: Deze prospect werd mijn ambassadeur. Mooie aanbevelingen en leads volgden. Een aantal maanden later werd hij alsnog klant.

Kortom, ga echt in gesprek met je relatie. Onderzoek waar de relatie op dat moment echt behoefte aan heeft. Wanneer je een optimaal resultaat wilt bereiken, betekent het dus dat je soms nee moet zeggen tegen relaties.

Zeg jij weleens nee?